Financiële strop dreigt voor watersportbranche vanwege wildgroei aan waterplanten in Randmeren

Overijssel, Randmeren – Woekerende waterplanten zijn een plaag voor de watersport in de Randmeren en in de Kop van Overijssel. Bootjes komen vast te zitten, zeilwedstrijden worden gestaakt en bootjeseigenaren zeggen hun vaste ligplaats op. De branchevereniging van watersporters luidt de noodklok: als nu geen actie wordt ondernomen heeft dat onomkeerbare gevolgen voor de watersport.

Ondernemers lopen schade op als gevolg van de overlast van waterplanten, zegt Gerdina Krijger, regiomanager van brancheorganisatie voor watersport HISWA. „Klanten zeggen hun vaste ligplaats op en vertrekken uit het gebied. Ook de verhuur wordt een stuk minder. Gevolg is dat ook horeca en winkeliers inkomsten mislopen. We moeten voorkomen dat mensen blijvend een watersportgebied mijden.”

Uit een enquête onder HISWA-leden blijkt dat afgelopen seizoen flinke schade is geleden bij watersportbedrijven in de Randmeren door de waterplantenoverlast. Deze variëren van 10.000 tot 100.000 euro. (deStentor, ‘Varen op het Wolderwijd: ‘Alsof je de Tour fietst op een weg vol spijkers’ – deStentor)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *