Historische werf Damen in Harlingen verbouwt beroemd Noorse tall ship Christian Radich

Harlingen – Het beroemde Noorse tall ship ‘Christian Radich’ heeft een forse opknapbeurt gekregen op de werf van Damen Shiprepair Harlingen.

Belangrijkste onderdeel van het vijf weken durende karwei was het verwijderen van de oude kombuis en de installatie van een nieuwe ‘commerciële faciliteit’, die ruim honderd opvarenden moet kunnen voeden. Verder omvatte het project de verwijdering van betonnen vloeren en het inbouwen van nieuwe apparatuur, waaronder een ventilatiesysteem.

Hoewel Damen Shiprepair Harlingen zich normaal gesproken met motorschepen bezighoudt, is de reparatie en onderhoud van zeilschepen vertrouwder dan op het eerste gezicht lijkt. De wortels van de werf gaan terug tot maar liefst 1600. Een halve eeuw later verhuisde de Friese Admiraliteit juist vanwege het scheepsbouwdok van Dokkum naar Harlingen. Sindsdien zijn er eeuwenlang zeilschepen gebouwd en onderhouden. (Nieuwsblad Transport)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *