73-jarige Van Den Heede geeft eerste plaats Golden Globe Race toch nog niet op

Saint-Malo – De Franse solozeiler Jean-Luc Van Den Heede (73), op de Stille Oceaan getroffen door averij aan z’n verstaging en aanvankelijk van plan een Chileense haven binnen te lopen en op te geven, heeft alsnog besloten zijn eerste plaats in de Golden Globe Race tot het bittere eind te verdedigen.

Voorlopig ligt hij nog 1500 mijl voor op de Nederlander Mark Slats. Het maakt de wedstrijd wel spannend, nu Slats volle bak kan gaan en Van Den Heede zijn mast moet ontzien door koers en zeilen aan te passen. Zou Slats gemiddeld één knoop sneller zeilen, dan zou hij de Fransman in het allerlaatste deel van de wedstrijd kunnen inhalen.

“Het ergste wat me kan gebeuren is dat ik m’n mast verlies”, aldus Van den Heede, “maar in dat geval heb ik altijd m’n noodtuig nog…” De ervaren zeiler loopt wel het risico van een tijdstraf van achtien uur, vanwege het gebruik van zijn satelliettelefoon in strijd met de regels. (Nauticlink, Golden Globe Raceactuele posities)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *