Engelse investeringsmaatschappij Oxbridge SE maakt na faillissement doorstart mogelijk voor Friese werf Jetten Jachtbouw

Sneek – De Engelse private equity investeerder Oxbridge SE heeft Jetten Jachtbouw aan een doorstart geholpen. Het bedrijf heeft de Groninger ondernemer Francois Maurice Koopal aangesteld als als managing director.

Volgens een mededeling op de homepage van het bedrijf zou het orderboek tot half 2020 vol zitten. Oxbridge SE zou voor een niet nader bekend gemaakt bedrag een meerderheidsbelang hebben genomen in Jetten Bommelaer BV (handelend onder Jetten Jachtbouw), en in alle inventaris, merken en intellectueel eigendom van enkele productielijnen. Oxbridge SE heeft belangen in het VK, Malta, Monaco en België.

Het management is blij met deze nieuwe ontwikkeling en kans voor de jachtbouwer, die nauwelijks twee jaar geleden nog beloond werd met de Powerboat of the Year Award. Het bedrijf belande vervolgens in financiële problemen en in mei van dit jaar werd na een mislukte reddingspoging het faillissement uitgesproken. De lopende orders bleken toen onder de kostprijs te zijn gecalculeerd. (Nauticlink, www.jettenshipyard.com)

Eén gedachte over “Engelse investeringsmaatschappij Oxbridge SE maakt na faillissement doorstart mogelijk voor Friese werf Jetten Jachtbouw”

  1. Zou mooi zijn als ze de schulden die er nog waren ook gaan betalen, nu iemand er veel geld voor betaald heeft ! Want waar moet je anders veel geld voor betalen…. Veel Friese bedrijven moeten nog geld hebben namelijk !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *