Onrust om nieuwe vaarregels in Giethoorn die zowel ‘vrije markt’ als ‘leefbaarheid’ moeten garanderen

Giethoorn – De gemeente Steenwijkerland presenteert vanavond de aanpak rond nieuwe vaarplannen tijdens een openbare informatieavond. Geen gemakkelijke opgave, omdat bewoners en ondernemers lijnrecht tegenover elkaar staan. Ondernemers vrezen dat hun investeringen opdrogen, terwijl inwoners bang zijn voor wildgroei aan bootjes. ,,Deze kwestie ligt heel gevoelig.”

De nieuwe vaarplannen zijn nodig omdat Europese regels voorschrijven dat de markt voor het verhuren van bootjes toegankelijk moet zijn voor nieuwkomers. Op dit moment zijn er ruim 760 vergunningen afgegeven voor verhuur- en rondvaartboten in Giethoorn. Meer vergunningen afgeven mag wel, maar niet voor onbepaalde tijd zoals nu het geval is. Ook wil de gemeente de drukte in de grachten in de kiem smoren. (deStentor, ‘Inzicht in hoeveelheid en vaarbewegingen bootjes moet filevaren Giethoorn voorkomen’ – RTVOost)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *