Woekerende waterplanten Markermeer verjagen zeilklassieker Ronde om Noord-Holland uit Muiden

Muiden – De bekende zeilklassieker ‘YSY Ronde om Noord-Holland’ wisselt na ruim twintig jaar noodgedwongen van starthaven. Vanwege de waterplanten in het Markermeer wijkt het evenement in 2019 uit naar Lelystad.

“Het werd steeds moeilijker om een eerlijke wedstrijd te varen, waarbij de helft van het deelnemersveld vastliep en hinder ondervond van het fonteinkruid. Het startgebied werd noodgedwongen steeds verder verlegd om hier nog enigszins aan te ontsnappen. Zoals veel deelnemers hebben gemerkt heeft dit helaas niet geresulteerd in een oplossing. Het nog verder verplaatsen is helaas geen realistische optie”, aldus voorzitter Rainier de Groot namens de organisatie.

De wedstrijd staat in 2019 voor 21 juni op de agenda. (Nauticlink, www.rondeomnoordholland.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *