Jachthaven Woerden leidt een beetje verborgen bestaan, maar niet meer voor lang…

Woerden – Jachthaven De Greft bestaat dit jaar 50 jaar en organiseert daarom op vrijdagavond 15 september een gondelvaart en op zaterdag 16 september een open dag. “Om onze jachthaven opnieuw te laten ontdekken,” zeggen voorzitter Daan Stekelenburg en Guido Blijerveld van de jubileumcommissie.

De aan het eind van ’s Gravesloot gelegen jachthaven heeft maar liefst 132 ligplaatsen en een wachtlijst voor nog eens 32 boten. Toch is de jachthaven bij Woerdenaren niet zo bekend. “We liggen een beetje in een uithoek, met maar één toegangsweg,” aldus Stekelenburg. “Zelfs onze achterburen aan de Paul Gabriëlstraat en de Vincent van Gochlaan kennen het soms niet.” Voor Nederlandse begrippen is de vereniging klein, voor de regio mag Watersportvereniging De Greft er zeker zijn. “In Bodegraven hebben ze misschien 30 ligplaatsen.” (Woerdense Courant, www.degreft.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *