Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

VETUS kampioen DAME nominaties met Heavy Duty Waterlocks en veel nieuwe 2018-producten voor de watersport

PERSBERICHT

Rotterdam – Nog nooit werden er op één moment zoveel nieuwe producten geïntroduceerd door VETUS, als tijdens de METS 2017. Van een revolutionaire nieuwe boegschroef serie tot een nieuwe lijn vuilwateraansluitingen; met deze indrukwekkende lijst, bewijst VETUS eens te meer dé ontwikkelaar te zijn van innovatieve oplossingen voor de pleziervaart.

Een greep uit de lijst van nieuwe producten:

De Boegschroef 2.0
(R)Evolutie van VETUS: een combinatie van de succesvolle elektrische boegschroeven en de fluisterstille RimDrive. Geen koolborstels, proportioneel, zeer efficiënt, laag voltage, ongelimiteerde runtime, weinig onderhoud en eenvoudige installatie zijn belangrijke eigenschappen van deze nieuwe boegschroeven.

V-Docker – VETUS Joystick docking systeem
De ‘Creator of Boat Systems’ verbetert bootbesturing eens te meer. Met de introductie van de V-DOCKER® De intuïtieve bediening van de V-DOCKER®, zorgt voor een eenvoudige besturing in de meest veeleisende situaties. De V-DOCKER® werkt in combinatie met één motor, een boeg- en een hekschroef.

Heavy Duty Waterlocks – DAME Design nominatie voor nieuwe HPW series uitlaatsystemen voor op schepen.
Heavy Duty Waterlocks – HPW series Exhaust systems
De HPW serie waterlock, gemaakt van NAVIDURIN®, zijn temperatuur-bestendig tot 260˚ C en overtreffen de prestaties van standaard GRP materialen met 170%! NAVIDURIN® is het bewijs van onze belofte van het maken van innovatieve oplossingen. Het is een speciaal ontwikkeld composiet materiaal dat is geoptimaliseerd voor het gebruik in aan boord van schepen.

Nieuw metalen CWS-filter voor installatie onder de waterlijn
VETUS introduceert een nieuwe metalen filter, type CWS. Speciaal voor situaties waarbij het koelwaterfilter op, of onder de waterlijn geïnstalleerd moet worden. Dit filter is speciaal geschikt voor commerciële toepassingen.

Nieuwe DEUTZ 4 cilinder motoren
Een nieuw lid van de Deutz familie; VETUS introduceert de 4 cilinder D-Line common-rail motoren
(122 – 140 pk). De nieuwe D-Line motoren zijn duurzaam en zeer zuinig. Ze hebben een hoog koppel waardoor deze motoren uiterst geschikt zijn voor het toepassen van power hydraulica aan boord. Deze motoren met karakteristieke VETUS uitstraling zijn compleet met een CAN bus systeem volgens SAEJ1939 protocol en voldoen aan de laatste RCD2 emissie-eisen.

En verder introduceert VETUS een nieuwe serie boiler, ventilatoren, nieuwe modellen van het ‘flush’ luik type FGH, nieuwe modellen Magnus en Altus luiken, een nieuwe serie anodes en een nieuw model van onze generator (20kVa).

DAME NOMINATIE
Daarnaast is VETUS opnieuw genomineerd voor prestigieuze DAME AWARD; dé onderscheiding voor nieuwe innovatieve producten in de watersport. Dit jaar is VETUS genomineerd voor de nieuwe HPW serie; het ‘heavy duty’ waterlock met exceptionele eigenschappen. Met acht nominaties in negen jaar, is VETUS uniek in de markt. Er is geen bedrijf in de watersportindustrie, die VETUS dit nadoet. De verscheidenheid aan producten waarmee VETUS is genomineerd de afgelopen negen jaar, maakt het extra bijzonder. Met deze prestatie is de pay-off “Creator of Boat Systems” zeer zeker gerechtvaardigd.

Meer informatie www.vetus.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *