Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Traditionele Schepen Beurs 2018 start vandaag met scholierenprogramma

PERSBERICHT

Den Helder – Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 november biedt SummerLabb een scholierenprogramma aan voor alle leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs van Den Helder en omgeving tijdens de Traditionele Schepen Beurs. SummerLabb, het duurzaamheidsplatform waarbij kennisoverdracht centraal staat, ontwikkelt in samenwerking met een aantal deelnemers van de beurs een expeditie.

Het programma bestaat uit meerdere onderdelen: kinderen ontvangen bij binnenkomst een speurtocht met daarop vijf vragen. Deze vragen leidt de ze langs de deelnemers en heeft als doel om een gesprek aan te gaan over duurzaamheid en innovaties op zee. Het programma eindigt bij de SummerLabb-opstelling, hier wordt een quiz georganiseerd, waarbij de kennis wordt getest en er ruimte is voor vragen. Het laatste onderdeel speelt in op de creativiteit. Aan de Noordzee-tafels van SummerLabb wordt iedereen uitgedaagd mee te denken over de toekomst van de Noordzee. Is het mogelijk om een dorp op zee te bouwen? En hoe doen we het dan qua voedsel, mobiliteit en energie?

Een ticket voor de Traditionele Schepen Beurs kost 9,– euro. Kinderen betalen 7,– euro. Een ticket is tevens geldig voor het Reddingsmuseum en het Maritiem Museum in Den Helder.

Meer informatie Traditionele Schepen Beurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *