Engelse Golden Globe Race zeilster Susie Goodall in zuidelijke Stille Oceaan gered door vrachtschip uit Hong Kong

Les Sables d’Olonne – Het ‘general cargo ship’, Tian Fu heeft vanmiddag omstreeks 16:00 uur Nederlandse tijd op 2000 mijl ten westen van Kaap Hoorn de Engelse Golden Globe Race deelneemster Susie Goodall gered van haar ontmaste zeiljacht DHL Starlight. Het plan was, dat Goodall haar boot met de nog werkende motor aan de lijzijde van de Tian Fu zou manoeuvreren om middels één van de dekkranen aan boord getakeld te worden. Maar net toen zij dat probeerde, hield haar motor het voor gezien. Hoe de redding uiteindelijk heeft plaatsgevonden is nog niet duidelijk. Op dat moment was de wind wat afgenomen en stond er een deining van drie tot vier meter. Nadere gegevens ontbreken nog.

Het vrachtschip vervolgt nu zijn weg naar z’n bestemming Punta Arenas in Chili. (Nauticlink, Golden Globe Raceactuele posities, Tian Fu (PDF))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *