Volgende America’s Cup in 2021 terug naar monohulls

Nieuw Zeeland- Zoals de traditie wil overleggen uitdager en titelhouder van de America’s Cup elke keer weer over het format van de volgende race. In dit geval Luna Rossa en Team New Zealand. Het eerste resultaat lijkt te zijn dat de America’s Cup afscheid zal nemen van de catamarans.

Eerder had Patrizio Bertelli namens Luna Rossa al laten weten aan de Italiaanse krant La Stampa, dat hij weer terug wilde naar de monohulls. Vandaag heeft Team New Zealand bevestigd dat de volgende America’s Cup weer een monohull evenement zou worden. Er wordt al met verschillende jachtontwerpers aan een nieuw design gewerkt.

Overigens lijkt een en ander al eerder te zijn vastgelegd en het resultaat van ‘handje klap’ voor de financiĆ«le hulp die het Luna Rossa-syndicaat aan Team New Zealand heeft verleend in de aanloop naar hun overwinning in de America’s Cup van dit jaar op Bermuda. (Nauticlink, nzherald.co.nz)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *