Franse zeilavonturier Yvan Bourgnon bedwingt Noordwestelijke Doorvaart per open catamaran

Groenland – De Franse zeilavonturier Yvan Bourgnon, die eerder met een open catamaran rond de wereld is gevaren, heeft een nieuwe prestatie aan zijn lijst van bijzondere ondernemingen toegevoegd: op 22 september zeilde hij met dezelfde catamaran ‘Ma Loulotte’ de straat van Nuuk bij Groenland op. Zijn Défi Bimedia zat er op: de Noordwestelijke Doorvaart per open catamaran.

Zijn odyssee van 7500 kilometer heeft 72 dagen geduurd. Bourgnon was op 13 juli vertrokken vanuit Nome in Alaska. Een historische zeilreis binnen de poolcirkel en de 70ste breedte graad van de Stille Oceaan naar de Atlantische Oceaan.

Bourgnon, die al heel veel heeft meegemaakt op zee: “Dit slaat wel alles. Voor het eerst ben ik bang geweest. Bang om in het koude water om te slaan, bang – zonder motor – voor krabbende ankers, bang voor rotsen, ijsberen en bang voor het ijs. Dit was echt op de grens van mijn kunnen. Ik voel nog maar de helft van mijn voeten…” (Nauticlink, BMFTV, Yvan Bourgnon, Le Defi Bimedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *