Informatie voor de watersporter
[ajaxformshortcode2]

6000+ watersportbedrijven en organisaties

loader-image
Weer
19:06
weather icon 25°C
licht bewolkt
Wind Gust: 8 Km/h
Visibility: 10 km
Sunrise: 05:36
Sunset: 21:49
Daily ForecastHourly Forecast
Today
weather icon
24° / 26°°C 0.01 inch 30% 12 Km/h 71 % 1022 mb 0 mm/h
Tomorrow
weather icon
16° / 28°°C 0 inch 0% 12 Km/h 91 % 1022 mb 0 mm/h
za jul 20
weather icon
18° / 28°°C 0.04 inch 97% 11 Km/h 83 % 1015 mb 0 mm/h

Op Nauticlink vind je alle informatie die je als watersporter nodig hebt. Alles bij elkaar, op één plek!

Nauticlink.com
jouw watersportgids
Nieuws en opinie
Meteo en navigatie
Nauticlink.com
Alle informatie voor de watersporter

De olympische gok: te groot, te veel geld, te veel belangen

Voor al het volgende had ik wellicht een leuk sommetje Russisch smeergeld kunnen opstrijken. Omdat een beetje olympisch tegengas wel eens in Poetins straatje zou kunnen passen (The Guardian, Microsoft). In al zijn hybride oorlogsinspanningen de West-Europese maatschappij in diskrediet

Lees verder »

Een selectie uit onze watersportgids

Aanvullende informatie en bedrijvengids

Nauticlink geeft u een compleet overzicht van alle Nederlandse en Vlaamse watersportsites over boten en varen. Verder vindt u er veel informatie over het getij, de getijden eb en vloed, en getijdenkalenders en getijdenklokken. 

Met daarbij sites over onze maritieme geschiedenis met al z’n windjammers, driemasters en klassieke vaartuigen. U vindt op Nauticlink werkelijk alle Nederlandstalige watersportsites over boten, zeilboten, motorboten, opblaasboten of rubberboten, sloepen, vletten, sportboten, speedboten, zeiljachten, motorjachten, motorkruisers, ja in feite alle watersportsites over alles wat vaart van een jolletje, piraatje of optimist tot mega jachten en super yachts aan toe.

 Daarbij horen ook de jachtverhuur bedrijven, zeiljachtcharters en motorjachtcharters. De jachtcharterbedrijven zijn ingedeeld per provincie.

En natuurlijk ook alle bedrijven en watersportbedrijven zoals importeurs van jachten of werven waar deze schepen worden gebouwd. Niet alleen nieuwbouwwerven, maar ook onderhoudswerven staan hier keurig gerangschikt. 

Net als alle sites over bootonderhoud. Dat zijn jachtschilders, scheepstimmerbedrijven (waar vind je nog een scheepstimmerman?) coatings- en straalbedrijven, maar ook specialisten op het gebied van dieselmotoren, met name marine diesels en elektromotoren. Deze houden zich bezig met alle soorten schroefassen en scheepsschroeven, zeg maar alles wat met de voortstuwing van een boot te maken heeft. 

Op Nauticlink vindt u alle mogelijke bootonderdelen en bootaccessoires, zowel nieuw als tweedehands of gebruikt. Met daarbij alle watersportwinkels en online shopping en verkoop. Deze bootspullen variëren van bootschoenen, waterkaarten en zeilkleding tot lieren, scheepsverlichting, scheepsportretten, maritieme kunst, zeilposters, maritieme foto’s, posters, stickers voor bootnamen en watersport cadeaus.

Verder ook de eigen Nauticlink getijdenkalenders, getijdentabellen, getijdenklokken en getijden horloges, waarop u de waterstanden eb en vloed (hoogwater en laagwater) afleest. Voor wie een boot wil kopen is er een handige lijst met alle watersportsites met gebruikte boten en jachtmakelaars.

En natuurlijk ontbreken ook de taxateurs en scheepsexperts hier niet! Er zijn ook zeer leerzame home pages met ervaringen van bootkopers. Heb je eenmaal een boot, dan is het vinden van een ligplaats, zomerstalling of winterstalling snel geregeld via Nauticlink. En vergeet dan ook de bootverzekering niet in orde te maken. Er is een aparte lijst met scheepsverzekeraars en scheepsfinancieringen. 

Behalve een boot kopen, kun je een boot (motorboot, kanaalboot of zeiljacht) ook huren bij een charterbedrijf.

Sommigen spellen ‘Nauticlink’ als ‘Nauticklink’, met een extra k. Fout dus. Huurboten vind je overal. Van IJsselmeer tot in Kroatië het Caribisch Gebied, Griekenland of Turkije. Voor een mooie vaarvakantie of zeilvakantie kun je natuurlijk ook gewoon meezeilen met anderen, of een reis op een klipper van de bruine vloot boeken. 

Wie zeilvakanties zoekt zou ook kunnen denken aan flottielje zeilen met een groep. Wie het ruime sop kiest is gebaat bij ervaring. Die kun je stapsgewijs opdoen, van jongs af aan via zeilscholen en zeilkampen. Maar zeezeilen kun je ook leren via een zeezeilschool. Voor boten langer dan 15 meter heb je overigens een vaarbewijs nodig. 

Liefhebbers van nautische kunst vinden op Nauticlink veel links naar maritieme schilderijen en posters. Nauticlink biedt verder veel informatie over vaargebieden op binnenwater, meren en rivieren.