Aandacht voor recreatie op Oude IJssel

Terborg – Gemeenten, provincies, water- en recreatieschappen aan weerszijden van de grens langs de Oude IJssel, gaan nauwer samenwerken op het gebied van waterbeheer en de ontwikkeling van natuur en recreatie. De Oude IJssel moet aantrekkelijker worden voor recreanten. Daarvoor wordt er onderzoek gedaan naar mogelijkheden voor extra jachthavens tussen Doetinchem en Ulft. Een van de mogelijke locaties voor een jachthaven is bedrijventerrein Akkermansweide in Terborg. Ook bekijkt men of de Oude IJssel bevaarbaar gemaakt kan worden tot aan Bocholt.

Verder kijkt men naar de mogelijkheid van meer kanostoepen, visstekken, grensoverschrijdende fiets- en kanoroutes en de verhuur van fluisterboten (boten die gebruik maken van een electromotor). Naast de verbetering van de recreatieve waarden heeft men ook aandacht voor de natuur. Men wil daarom ondermeer de stuwen aanpassen zodat deze passeerbaar zijn voor vissen. De plannen worden benoemd in het Water­plan Oude IJsselstreek, dat is opge­steld door de gemeente in samen­werking met het waterschap. (Terborgs Belang)

Deel met Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *